Home................ ........Where & When.......... ..............ΤΡΑ Trailer
___________________________________________________________________________________________________________________________________

Μετά την παράσταση «Το όνομά μου είναι Rachel Corrie», η ομάδα Familia και η Μάνια Παπαδημητρίου σε συνεργασία με το θέατρο Επί Κολωνώ παρουσίασαν από 29 Οκτωβρίου 2011 μέχρι 29 Ιανουαρίου 2012 την παράσταση "Η Γάζα είναι… Μαθήματα επιβίωσης" στη σκηνή Black Box του Επί Κολωνώ σε παραγωγή της Ομάδας Νάμα. Από τις 20 Φεβρουαρίου 2012 η παράσταση παρουσιάζεται στο θέατρο Κνωσός για πρωινές παραστάσεις για σχολεία και κάθε Σάββατο στις 18:00.

Η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του σκηνοθέτη και ακτιβιστή Juliano Mer-Khamis, που δολοφονήθηκε τον Απρίλιο του 2011 στην παλαιστινιακή πόλη Jenin. Ο Juliano Mer-Khamis ίδρυσε στην Jenin το Freedom Theater, που λειτουργεί μέχρι και σήμερα.

The theatre group Familia and the director Mania Papadimitrou, following the play “My Name is Rachel Corrie”, now present “Gaza is… Survival lessons”. It is a co-production of the theatre group Nama in cooperation with Epi Kolono Theater, while it is supported by the Hellenic Theater/Drama & Education Network and the Ashtar Theater of Palestine. We wish to dedicate this play to the memory of Juliano Mer-Khamis (founder of The Freedom Theater).

_________________________________________________________________________________________________________________________________

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Πέρα από αυτά που γνωρίζουμε, η Γάζα είναι θάλασσα...

Αναδημοσίευση από ΝΤΟΥέΝΤΕ magazine

Θέατρο επί Κολωνώ. Black box. Αίθουσα μικρή, χωρίς σκηνή, λίγες θέσεις μέσα σ’ ένα δωμάτιο, σα να έχει μπει ο θεατής στο χώρο δράσης. Σα να έχει πλησιάσει τους ήρωες κρυφά. Χωρίς την απόσταση της σκηνής, με τα μειονεκτήματα αλλά σαφώς και τα προτερήματα που δημιουργούνται από αυτό. «Η Γάζα είναι…» Έτσι λέγεται η παράσταση. Η σκηνοθέτης, Μάνια Παπαδημητρίου, έχει προετοιμάσει ήδη το κοινό με τη Rachel Corry δύο χρόνια πριν. Αγγίζει και πάλι, από άλλη οπτική γωνία, τον πόλεμο, τα δεινά του και το βασανισμένο λαό της Παλαιστίνης. Με τον αυθορμητισμό και την απλότητα που έχουν οι περιγραφές των παιδιών μπαίνουμε στην καθημερινότητα παλαιστινίων μαθητών. Συγκίνηση και χιούμορ ισοσταθμισμένα απολύτως στη ζυγαριά. Ιστορίες τραγικές και αστείες σαν όλες τις ιστορίες της ζωής. «Μέσα στα βομβαρδισμένα σπίτια και στα χαλάσματα, συναντάς ζευγάρια που παντρεύονται και μέσα στο βρωμόνερα του λιμανιού, πιτσιρικάδες βουτάνε και παίζουν σκασμένοι στα γέλια». Αυτά μου είχε πει πριν λίγους μήνες ο Γιώργος Κλώντζας, ο έλληνας καπετάνιος του στόλου της ελευθερίας, όταν μου μιλούσε για τη ζωή στην Γάζα. Τη βραδιά που παρακολούθησα την παράσταση μόλις είχε αφεθεί ελεύθερος από τις Ισραηλινές αρχές που κρατούσαν αυτόν και άλλα μέλη του πληρώματος που και πάλι προσπάθησαν να μπουν στο λιμάνι της Γάζας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου